Instagram
Kövess Bennünket
Rólam

Sziasztok! Üdvözöllek a Fashion & City divat blogon. Ha nincs ötleted, hogyan variáld a gardróbod darabjait és szívesen elsajátítanád a divat apró trükkjeit, akkor jó helyen jársz. Hetente többször találkozhatsz velem outfit posztokkal és személyes bejegyzésekkel! Induljon a körút! Vigyázz, mert nagyobb mennyiségben remélem függőséget okoz.

Szűcs-Tarcsa Anita

 

Blog archive
Google
Partnereink
Shein 2 - <a href="http://www.shein.com/attribute-355_35513-1738.html?utm_source=blogger&url_from=bannershare1701e"><img src="http://www.shein.com/image/www/article/475/250x250_05.jpg?002" alt="SheIn -Your Online Fashion Casual T-shirts" /></a>
Shape - http://shapepowerplate.hu
Trilite - http://trilite.hu
Rúdtánc - http://rudtancdebrecen.hu/
Fashion & City
Rojtos részletek
Január 25. 2016
Emberi kapcsolatok
Január 20. 2016

Figyelem a környezetem: valaki egy gyűrűre vágyik, ami megadja neki a biztonságot, valaki egy férfira, aki képes szeretni. Valaki karriert szeretne építeni és olyan is akad, aki a Facebookon szerelmes, pedig otthon nem is várja senki. És vannak azok, akik csak lomhán, megelégedve az üres életükkel  ülnek és csak néznek ki a fejükből. Mindannyian vágyunk valamire, a kérdés az, mit adunk fel, mit fogadunk el és mit teszünk meg érte.

Ilyen és olyan ember típusokkal is találkozunk a mindennapokban. Néha ámulok azon, hogy bele vagyunk savanyodva a hétköznapokba, vagy ahogy emberek átlépnek másokon, tovább lépnek egymáson, mit ha 5 Ft-ot hagytak volna el. Miért felejtünk el örülni az élet apró dolgainak, annak a mosolynak, amit egy mosolyért kapunk, vagy rápillantani az égre, amikor az csak értünk kék?  És elfelejtünk hálát adni, hogy vagyunk, de akár egy köszönöm is sokat jelenthet a másiknak, amit egyáltalán nem használunk manapság. De miért? A rohanó világban nincs erre idő?

Megalázó, vagy miért nem lehet kiejteni ezt az egyszerű szót? Amit nem fáj kimondani, nem korbácsütésekkel jár, csak pár másodperc. Sokunknak ezek a mondatok jelentenek mindent, a lezárást, az elismerést, a hálát. De mégse, sokkal egyszerűbb semmibe venni a másikat vagy kinevetni, kibeszélni esetleg még jobban belerúgni.

A másik nagy probléma az egymás közötti viszonyainkkal, hogy sokan a „majd jön az a nagy dolog az életembe” helyzetre várunk, xy-nak is sikerült, akkor én is megérdemlem. Egyszerűbb féltékenyen megpukkadni, mint kezünkbe venni a sorsunk.

Sok-sok emberrel találkozom. Van olyan, aki küzd és tesz abba energiát, amit csinál és előrébb tart, mint aki csak savanyodva ül a mindennapokba és panaszkodik, egy helyben toporog. Nyílván mindkettő várja a csodát, a milliókat, ítélkezik mások felett.

Csillogásról álmodunk, örök fiatalságról, az Instagram luxus lányainak életszínvonalára, az álom férfira, aki betoppan egy fehér kocsin. Tényleg ez a valóság? Nem ez, léteznek problémák, viták, megoldások. Csak elfelejtjük tisztelni azt az embert, aki mellettünk volt, amikor a padlón voltunk, elfelejtjük megköszöni azt a szívességet, ami abban a pillanatban életmentő volt és elfelejtünk magunkra figyelni, hinni, tisztelni magunkat, az életünket és tenni az álmainkért.

Sok-sok évvel ezelőtt egy butaság miatt elvesztettem azt, aki sokat jelent számomra. Most visszakaptam. Köszönöm, azt hogy tett felém egy lépést, továbbléptünk a múlton és újra része az életemnek, még ha több ezer kilométer is választ el. :*

ENGEDD EL A ROSSZAT, CSAK A JÓRA KONCENTRÁLJ! Ezáltal szebb lesz az életed, csak tanulj meg köszönetet mondani annak az embernek, aki fontos számodra. Neked egy szó, míg másnak egy újrakezdés, egy álom lehet.

xoxo, Anita

A nagybetűs Nő
Január 18. 2016

Magabiztos, sikeres és szexi. Mindig tudja, mit akar és ezt nem is titkolja, a tökéletességre törekszik! Igen, ilyen a nagybetűs Nő!

Persze, hogy minden stimmeljen szükségesek azok a kiegészítők, amik megkönnyítik, egésszé teszik a mindennapjainkat. Egy jól megválasztott fehérnemű céltudatossá tesz.  Az öltözködésünk alapja. Az a kényelem, a hibátlanság jegyében, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Ha figyelsz a részletekre, nem éred be egy szokványos modellel, érezni akarod, hogy kiemeli az alakod, különlegessé teszi a bőröd és szép vagy benne. „ A testednek és a lelkednek” is jó, ahogy korábban Naomi Campbell is hirdette a Triumph kampányában a 90-es években.

A Triumph pályázatnak köszönhetően lehetőségem adódott, hogy teszteljem a képeken látható csodákat.  A fehérneműk kiválasztásánál törekedtem arra, hogy minden fazont megmutassak nektek, hogy mindenki megtalálja a hozzá legközelebb állót.  Így esett a választásom alakformáló fazonra, bodyra, push-up-os melltartóra és különböző alsókra. Színeket tekintve próbáltam olyanokat  is tesztelni, melyek  nem szokványosak a gardróbunkban! Ti észrevettétek már, hogy télen inkább a sötétebb árnyalatok kerülnek előtérbe a ruhatárunkban? Egy felmérés alapján az emberek, akik élénk színekkel vannak körülvéve, sokkal pozitívabbak.  Az élénkzöld és málna pirossal kezdve a reggelt optimálisan kezdtem a napot, annyi bizonyos.

Alakformálás

Három alakformáló darabot választottam. Valljuk be, manapság szükség van ezekre a darabokra, hiszen a ruhák egyre inkább követik testünk vonalát és az igazat megvallva, ezek a darabok kiemelik testünk estleges hibáit. A fehérneműket bársonyos vonalvezetéssel látták el, amelyek formázzák a problémás testrészeket, a bársonyos virágmintákkal pedig kiemelik nőiességünket.  A fekete szettet a hét bármely napjára ajánlom a maga bársonyos érzékiségével. A pirosat a fázósabbaknak, akik mindig a maximalizmusra törekednek és egész nap szeretnék, ha formában volnának. Az élénkzöld modell pont a problémás részeket takarja, ráadásul a titkos széleknek köszönhetően egész nap mozdulatlanok maradnak.

Csipke klasszikusok

Két hétköznapi eleganciát képviselő modellt választottam. Mindkettőt csipke részletekkel tettek még különlegesebbé. Előnyük, hogy észrevehetetlenek maradnak a ruha alatt és kényelmi szempontból is magas pontszámot érnek el. A málna piros fazon lett a nagy kedvenc, ami színével a nyári meleget csempészi a ruhatárunkba.

Sloggi

Már régóta tervezem, hogy kipróbálom, hát most eljött az idő. A Triumph Sloggi termékcsaládjának a mottója a szabadság.  Speciális, kiváló minőségű anyagok felhasználásával készül, így még számos mosás után is megtartja eredeti állapotát. Mindegyik darabnál érzékelhető a kényelem, a bőrön gyengéd, puha érzést vált ki. Légies és finom, igazán szabadnak és szexinek éreztem magam benne. A mindennapok alapdarabjává válik, ha kipróbálod.

A Triumph segít, hogy megtaláld az Igazit, csak merj kérdezni és a szakemberek segíteni fognak az üzletekben. Az igazi Nő a tökéletességre törekszik… magabiztos, sikeres és szexi .

Triumph-ban az leszel!

Milyen volt a fotózás? Nézd meg videónk:

https://www.youtube.com/watch?v=F0KSjB5xFFA&feature=youtu.be

OUTFIT:

Fehérneműk: Triumph, Nyakláncok: Avocada, Fekete szandál: Zara, Piros cipő: Cipőfalva, Kardigán: Promod, Térdzokni: Calzdonia, Szőrme kabát: H&M

Fotó: Kiss Lóránt, Videó: Molnár István, Smink: Bodó Kitti

A helyszínért köszönet a Hotel Atlantis**** Superior Hajdúszoboszló-nak.

Sportosan elegáns
Január 14. 2016
Külföldi rendelős oldalak
Január 11. 2016

1. bit.ly/1RDHDw2 ; 2. ebay.to/1ZeEdk0 ; 3. ebay.to/1OVUydC ;

4. bit.ly/1OcpZgk ; 5. bit.ly/1nbwgQy ; 6. bit.ly/1OkGbdf

Valaki buzdít a rendelésre, valaki teljesen elhatárolódik tőle. Sokan használják és imádják a külföldi oldalakról rendelt termékeket, sokakat a hideg is kirázz, ha egy messzi országból rendelt darabbal dicsekedsz. Vannak előnyei és hátrányai is. Pro és kontra – csapjunk bele.

Mielőtt interneten rendelsz, érdemes körbenézned az ár-érték arány miatt a konkurens oldalakon. Már kép alapján is tudsz keresni (http://www.google.hu/insidesearch/searchbyimage.html) és ha megtalálod az eredeti fehér hátteres képet, pillanatok alatt termékek ezrei tárulnak a szemed elé. Biztosan lesz olyan rendelésed, amit imádni fogsz, de biztos lesz olyan pillanat, amikor a fejedet fogod és mosolyogva sírsz a kép és a rendelt dolog közti különbségen. Nekem volt ilyen és olyan is. Volt, hogy nem érkezett meg a termék (mondjuk, még lehet várnom kell pár évet rá), de volt, hogy egy hét alatt itt volt az UGG csizmám, ami az eredeti tökéletes mása.  Jöjjenek az én kincseim.

Jó shoppingolást nektek, rendelésre fel :)

Fürdőruhák

Úristen, hány Victoria Secret modellbe szerettem már bele? A számát se tudom. Viszont tavaly úgy döntöttem, beszerzem azt a bizonyos bikinit, ami számomra a nyár kedvence. (Bejegyzés itt: http://fashionandcity.hu/divat/cikk/aktualis/110-online-bikini )  Nyílván a napozás ellen szólt a fazon, de kellett és kész. Nyaralás előtt két héttel adtam fel a rendelést, egy nappal indulás előtt megérkezett. Minden stimmelt és a 3000 Ft-os árával magasan verte a 10.000-20000 Ft-os darabokat.  Tökéletes volt, egy dolgon hezitáltam a rendelésnél a méreten. Végül századik méricske után csak az L-s méret mellett döntöttem, ami az európai mértezés alapján s-esnek felel meg. Ha nem látom, el se hiszem. Mielőtt rendelték, mindenféleképpen nézzétek meg a mérettáblázatot.

 

 

1. ebay.to/1PXYmdy ; 2. bit.ly/1RDJ0uB ; 3. bit.ly/1PXYCsT ;

4. bit.ly/1ZVaYov ; 5. ebay.to/1SHPwkP ; 6. bit.ly/1ZeF2sT

Ékszerek

Már többször rendeltem ékszert az internetes oldalakról.  Lehet szerencsés csillagzat alatt születtem, de eddig sosem volt problémám, mindig meg volt minden kő, a minőség is megfelelő volt. Nyílván 20 rendelésből egynél belecsúszik, hogy nem érkezik meg, de néhány eurónál nem vettem a fáradságot, hogy reklamáljak. A többivel azt a különbözetett simán visszahoztam, hiszen ezek a láncok üzletekben 5000 Ft felett vannak.

 

 

1. bit.ly/1mNNL9G ; 2. bit.ly/1OcqLtZ ; 3. bit.ly/1IXrJv0 ;

4. ebay.to/1SHPV6J ; 5. bit.ly/1Pmbkgz ; 6. ebay.to/1UHglEg

Cipők

Tavaly télen nagyon beleszerettem a csillogó fekete UGG csizmába, sajnáltam érte a 60.000 Ft-ot (ami már akciós ár volt) és hát nem hagyott nyugodni, így hát elkezdtem bújni az internetes oldalakat, hátha találok hasonlót. Hamar megtaláltam 10.000 Ft körüli értéken az Ioffer oldalon. Ennek az oldalnak az az előnye, hogy még alkudhatsz is, mert összehasonlítja a hasonló ajánlatokat. Hát alkudtam és be is jött. Tökéletes marketingfogás, még meg sem kaptad a rendelt terméket és már egyből örülsz.  Már utaltam is a pénzt. Egy hét se telt bele megérkezett az én kis személyes csizmám.

 

 

1. bit.ly/1P0lDGt ; 2. bit.ly/1PmgFnV ; 3. bit.ly/1UHnpkk ;

4. ebay.to/1ZVh2x8 ; 5. bit.ly/1mOORSb ; 6. bit.ly/1JDMufi

Ruhák

Na, velük meg kell vallanom, hadilábon állok. Imádom azokat a lányokat, akik külföldi oldalakból újítják fel a ruhatárukat. Na, nekem még fejlődnöm kell. Egyszer nekiláttam és úgy voltam, egy életem, egy halálom, kipróbálom, két Zara ruhát rendeltem. Az egyik szuper lett, mondjuk egy kezemen meg lehet számolni, hányszor volt rajtam (az idő ilyenkor nem a barátom, ha kinézek valamit azonnal kell, itt pedig muszáj várni), a másik ruha földig érőnek indult, majd térd villantásig fajult – na ő a rongyok sorsára jutott.

Amikor menyasszony voltam, páran azt tanácsoltak, rendeljek internetről ruhát, hiszen ugyanazt kapom meg százezrekkel olcsóban. Őszintén, egy esküvő alkalmával ki nem gondolkodik el rajta? Én viszont nem akartam se egy olcsó ruhában, se nem egy tökéletesen rám szabott darabban férjhez menni. Így még a gondolatát is elhesegettem magamtól. Életed nagy napján ne a ruhádon spórolj, más eseményre nyílván kipróbálható.
 

Előnyök:

  • Az ár (verhetetlen)
  • Ha eltalálod a méretet és egy közepes árkategóriában minőséget is vásárolsz, senki nem mondja meg, hogy csak másolatot hordasz
  • Nagyon izgi várni és kibontani a messzi földről érkezett csomagot

Hátrányok:

  • Várni kell rá (1 héttől – 1 hónapig akár, addigra száz másikba szeretsz bele, sőt ha meglátod a kollégádon, már nem is kell)
  • Vigyázz, hol adod ki személyes adataidat, egyre több a hitelkártya csaló
  • Adózás, igen ezzel is számolni kell. Európai Unión belül még nem kell számolni ezzel, azon kívül viszont igen nagy összegeket szabnak ki, ilyenkor érdemes átgondolni, hogy így is megéri-e nekünk a vásárlás.

xoxo, Anita